Zanimljivosti

Zeničanka kupila i poklonila kuću četvorici braće iz Sarajeva koji su ostali bez roditelja

today31.01.2023

Background
share close

Zeničanka Selma Krehmić Imširević, koja već deset godina živi u Americi, unijela je radost u život četvorici braće iz Sarajeva kojima je prije nekoliko dana, zahvaljujući prikupljenim donacijama dobrih ljudi, kupila i poklonila kuću.

Kako je kazala ova humana Zeničanka, koja je doputovala u BiH kako bi provela akciju, nije mogla ostati ravnodušna na tešku životnu priču četvorice mladića koja su živjela u ne uvjetnoj baraci. Na njihovu molbu, Krehmić Imširević nije željela spominjati njihova imena.

– Dobili su taj smještaj od države, međutim, uslovi za život su bili veoma loši. Rano su ostali bez majke koja je preminula usljed bolesti, a otac ih je napustio. Najmlađi brat ima svega 15 godina. Zaista, teška priča i nisam mogla ostati imuna nego sam se odmah aktivirala da im pomognem – priča ova Zeničanka.

Posebno je ponosna na sve dobre ljude širom svijeta koji, također, nisu ostali nijemi na njene vapaje i apele da se pomogne ovim momcima.

– Za svega deset dana prikupila sam 70.000 dolara. Hvala donatorima koji su, zapravo, i zaslužni za sve ovo. Kada sam to javila mladićima, niko nije mogao vjerovati. Odnosno, oni nisu vjerovali u sretan ishod ove priče sve dok se, praktično, kuća nije kupila – govori Krehmić Imširević.

Ističe kako je prepustila braći da izaberu lokaciju i kuću koju će kupiti, a oni su pronašli onu kakva im odgovara u naselju Novo Sarajevo.

želja njihove majke, a koja je oduvijek maštala o kući sa baštom i okućnicom. Vjerujte, teška priča mladića koja se ne može ispričati nego samo vidjeti i uvjeriti na licu mjesta – zaključuje humana Zeničanka koja će i dalje nastaviti da se bavi humanitarnim radom.

Osim ove akcije, Krehmić Imširević je za godinu dana bavljenja humanitarnim radom realizirala i brojne druge akcije.

– Radila sam akcije sa Pomozi.ba, prikupljala sredstva za Muhameda Grabusa, Sifeta Hasanovića, Zedinu Zgrćo, Darisa Krehmića… Osim toga, stipendiram studenta iz Zenice koji je školuje na Zdravstvenom fakultetu u Sarajevu – kaže velika humanitarka iz Zenice.

Cijena kuće, koja je na dva sprata, bila je 90.000, međutim, uspjeli smo je kupiti za 86.000 KM, a sada slijedi i da je potpuno opremimo sa namještajem, kaže Krehmić Imširević za Svjetlo dunjaluka

Izvor: vitez.info

Written by: redakcija


Previous post

Informacije

Skrb o djeci oboljeloj od dijabetesa, Udruga Slatkiš uvrštena u proračun općine Novi Travnik

Predsjednica županijske Udruge “Slatkiš” Vanja Džambas posjetila je u ponedjeljak načelnika Općine Novi Travnik Stjepana Duju te mu zahvalila što je ta udruga uvrštena u općinski proračun. “Slatkiši Novog Travnika Vam se od  srca zahvaljuju” kazala je Džambas, ističući kako se zahvaljuju za potporu koju su od Općine Novi Travnik dobili u 2022. godini i za napor koji je učinjen da Udruga “Slatkiš” bude prepoznata kroz stavku u Proračunu za […]

today31.01.2023


0%
You cannot copy content of this page