Busovača

Započeli radovi uređenja trga sv. Ante i župnog dvorišta

today28.09.2023

Background
share close

Cijenjeni župljani, dragi čitatelji i posjetitelji stranice,

ovim putem Vas želimo informirati o nastavku radova uređenja župnog dvorišta koje je započeto još 2013. godine kada su posječena i uklonjena sva crnogorična stabla smrče te je dvorište ostalo golo i pusto. Godinu dana poslije (2014), postavljen je kip sv. Ante kojeg je uradio akademski kipar Kuzma Kovačić i nakon toga više nije ništa rađeno. Aktualno stanje je takvo da imamo posječeno sve zeleno raslinje i drveće koje je nekada krasilo prostor. Dvorište oko crkve je ograđeno starom željeznom ogradom, postavljenom još početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Zelena travnata površina zaravnata je nakon rata i više nije uređivana, tako da dvorište izgleda zaista zapušteno i željno obnove.
Naime, planirano je prema projektu koji je tada uradila firma Ledić iz Travnika, oko kipa sv. Ante uraditi popločanje granitnim kockama a sam trg kao i nove trotoare oko crkve predviđeno je popločati betonskom presovanom galanterijom. Također projektom je predviđeno i uređenje zelenih travnatih površina i sadnja niskog ukrasnog raslinja i drveća, postavljanje klupa kao i nove rasvjete.

Uz ovo unutarnje uređenje predviđeno je uraditi novu coklu i ogradu jer je postojeća već dotrajala i u vrlo lošem je stanju. Ovim uređenjem dvorišta i župna će crkva, koja je proglašena Nacionalnim spomenikom kulture Bosne i Hercegovine, dobiti novi okolišni ljepši ambijent u kojem je smještena.

U nadi da ćete pozitivno podržati projekat, pozdravljamo Vas i želimo Vam uspjeh u životu i radu. Oni koji žele podržati projekat mogu svoj prilog dati u župnom uredu, a oni koji žele žiralno mogu to učiniti uplatom na račun Addiko bank:

Župa sv. Ante Padovanskog Busovača, broj računa: 3060280000115968.

Za uplate iz inozemstva devizni račun, uplatom na Addiko bank:
Župa sv. Ante Padovanskog Busovača, SWIFT code bank: HAABBA22

IBAN: BA393060203790641814
Hvala svima za svaki Vaš prilog i neka Vas prati Božji blagoslov i zagovor svetog Ante, Vaši fratri: fra Zoran, fra Ivica i fra Mario.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page