Sport

Zavidni rezultati šahovskog kluba “Hrasno – Busovača”

today28.09.2022

Background
share close

U organizaciji ŠU Bosne i Hercegovine i pod tehničkom organizacijom ŠS Republike Srpske, Hotel „Zenit“ u Neumu je od 10 – 18.09.2022 godine bio domaćin 20. Premijer lige u šahu. Na najjačem šahovskom natjecanju našoj zemlji nastupilo je 9 ekipa (zbog nedostatka financijskih sredstava, nekoliko dana pred početak šampionata nastup je otkazala ekipa TŠK „Sloboda“ Tuzla).

Nakon osam odigranih kola, prvo mjesto i titulu šampiona za 2022. godinu zasluženo je osvojila ekipa šahovskog kluba Bosna iz Sarajeva, najtrofejniji sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini i najtrofejniji šahovski kolektiv na prostoru Starog kontineta.

Tijekom dosadašnjih 20 učešća četverostruki šampion Europe je, u 177 dvoboja, zabilježio 152 trijumfa, 18 neriješenih rezultata i samo sedam poraza! Posljednji put su pognute glave napustili borilište 9. lipnja 2018, kada su bolji bili šahisti ŠK „Hrasno–Busovača“ Busovača (2½:3½).

Na natjecanju je nastupilo: 19 velemajstora, 13 međunarodnih majstora i 17 FIDE majstora. Organizacija takmičenja protekla je u najboljem redu i dobrom raspoloženju.

Glavni sudac turnira je bio IA Vlado Stojanović, a pored njega sudili su još: IA Budimir Boris, NA Marković Dino, NA Čurčić Stanko i NA Petrović Ivo, dok je direktor natjecanja bio Aleksandar Kovač.

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page