Sport

Šok za najbolju momčad NBA-a. Heat im bez Butlera napravio break

today25.04.2024

Background
share close

KOŠARKAŠI Miami Heata šokirali su Boston Celticse u drugoj utakmici doigravanja te su slavili na gostovanju sa 111:101. Ovime je serija izjednačena na 1:1 i seli u Miami. Boston je bio najbolja momčad regularnog dijela sezone i kod kuće je veliki favorit, a i igrala je protiv momčadi koja je zbog ozljede ostala bez daleko najvažnijeg igrača, Jimmyja Butlera.

Junaci pobjede Heata bili su Tyler Herro i Bam Adebayo. Herro je zabio 24 poena uz dobru efikasnost (7/13), a posebno je bio raspoložen iz daljine jer je ubacio šest trica. Podijelio je i 14 asistencija. Double-double učinak imao je i Adebayo koji je zabio 21 poen (9/13) te je ulovio deset skokova.

Zvijezde vukle Boston, ali nisu imale pomoć

S druge strane, dvije najveće zvijezde Celticsa su odigrale solidne utakmice, ali na kraju nisu imale pravu pomoć. Jaylen Brown je s 33 poena bio prvi strijelac utakmice, a pogodio je 13 od svoja 23 pokušaja.

Jason Tatum je imao pet poena manje od suigrača, a iz igre je gađao točno 50% (10/20). Tom učinku dodao je osam skokova i tri asistencije. Ključnu prednost Heat je napravio u trećoj četvrtini utakmice u kojoj je napravio devet poena razlike.

Thunder razmontirao Pelicanse

U Zapadnoj konferenciji je favorizirani Oklahoma City Thunder deklasirao New Orleans Pelicanse sa 124:92 čime je poveo s 2:0 u seriji. Zasad se pokazuje da gostujuća momčad ne može zamijeniti ozlijeđenog Ziona Williamsona.

Igrač utakmice bio je MVP kandidat Shai Gilgeous-Alexander s 33 poena (šut 13/19) tri skoka i pet asistencija, ali je imao veliku pomoć i ostatka ključnih igrača. Chet Holmgren je pogodio 9 od 13 šuteva za 26 poena, a uz to je imao sedam skokova i dvije blokade. Jalen Williamson je radio sve malo pa je utakmicu završio s 21 poenom, pet skokova i sedam asistencija.

Kod poražene momčadi najkonkretniji je bio Jonas Valančiunas s 19 poena (šut 8/14) i sedam skokova. Brandon Ingram je zabio 18 poena, ali je uputio tek deset šuteva od čega nijedan s linije za tri poena. Podbacio je i C.J. McCollum koji je šutirao 6/14 za 15 poena i imao je četiri izgubljene

Written by: redakcija


0%

You cannot copy content of this page